Hoe gaan we samen te werk?

Een schematisch overzicht.

 • Kennismaking

  U geeft bij een eerste ontmoeting duidelijk aan wat uw wensen zijn. We kijken samen naar enkele voorbeelden en onderzoeken de mogelijkheden. Een eerste krijtlijn wordt uitgezet.

 • Het voorontwerp

  Uit uw plannen en smaak wordt een ontwerp gemaakt. Ondertussen gaat u aan de slag om het materiaal te verzamelen dat in de site mag komen, zoals tekst en beeldmateriaal.

 • Programmeren van de site

  Als de stijl en het voorontwerp uw goedkeuring krijgen, wordt de site geprogrammeerd in functie van uw wensen. De door u verzamelde inhoud wordt ingepast.
  De site krijgt een domeinnaam en zijn plaats op het net, zodat u de evolutie kan meevolgen.

 • Afwerking en oplevering

  Uw site staat online, krijgt de laatste correcties en wordt klaargemaakt voor de zoekrobotten.

Veelgestelde vragen

FAQ / Frequently Asked Questions

Ottie evolueerde van eenmanszaak naar kleine vennootschap, maar bestaat slechts uit één webdesigner die al het werk voor zijn rekening neemt.

Er moet dus geen personeel of gehuurde kantoorruimte worden betaald.

Dit zorgt voor een persoonlijke aanpak en heel scherpe concurrentiële prijzen. Als klant staat u dus altijd bovenaan mijn ranking.

Een website kan je makkelijk vergelijken met een huis. Je hebt een stuk grond nodig om het huis op te plaatsen, dat is de hosting. Eens de site is geïnstalleerd op de hosting, heb je een makkelijk adres nodig zodat bezoekers je kunnen terugvinden: dat is de domeinnaam (zoals “www.ottie.be”).

Indien je nog geen hosting of domeinnaam hebt, of slechts een van beiden, dan kan dit voor u worden geregeld.

Een website is niet alleen vormgeving: de inhoud is heel belangrijk.

Zorg dus voor bruikbare teksten en foto’s die een duidelijk beeld geven van uw bedrijf of activiteit. Bezoekers zijn bovendien heel visueel ingesteld, dus aantrekkelijke beelden zijn belangrijk.

Een website voorbereiden is dus heel belangrijk. Verzamelen van informatie is de sleutel.

Iedereen kan en mag het internet gebruiken, maar dit betekent niet dat je het materiaal van anderen zomaar mag overnemen. Wanneer je dit doet zonder hun toelating of zonder hiervoor te betalen schend je de wet op het copyright en kan je dit behoorlijk wat geld kosten.

Wanneer een website wordt opgemaakt, worden hier altijd beelden in geplaatst die door de klant zijn aangeleverd (eigen fotomateriaal) of die zijn aangekocht in een beeldbank.

Wanneer de klant beelden aanlevert is dit op eigen verantwoordelijkheid – de webdesigner kan niet verantwoordelijk worden gesteld bij een schending van het copyright van aangeleverd materiaal.

Bij een eerste ontmoeting wordt gepeild naar wat u precies verlangt. Een website of animatie kan eenvoudig zijn, maar ook heel complex.

Indien uw verlangens duidelijk kunnen worden omschreven en een voorontwerp kan worden gemaakt, dan kan ik aan de slag. Er wordt duidelijk een voorschot afgesproken dat het eerste creatieve luik dekt.

Nadat dit door de klant wordt doorgestort, start de eerste fase. Het voorontwerp wordt daarna aan u voorgelegd.

Een vraag die altijd opnieuw voorkomt, maar die ongeveer even moeilijk te beantwoorden is als “hoeveel kost een auto?”.

Zowel de graad van complexiteit als de omvang van de site/animatie bepalen het aantal uren werk dat uw project zal kosten.

In het creatieve proces van ontwerpen, animeren en programmeren mag u rekenen op een uurkost van vijftig euro.

Ook de aankoop van foto’s, vectoren, video’s, muziek of basisvormen e.a. helpen mee de prijs te bepalen. Onze eerste ontmoeting wordt niet aangerekend.

Als de website of animatie is gefactureerd en voldaan, dan bent u eigenaar ervan.

Dit houdt in dat de webdesigner geen aanspraak meer hierop kan maken. U hebt met andere woorden niet de site in bruikleen, maar bent naakte eigenaar (what’s in a word?).

Er worden dus geen jaarlijkse kosten meer voor gerekend, enkel de eenmalige betaling bij aflevering.

De nodige inspanningen worden gedaan om de website te beveiligen. Jammer genoeg zijn hackers of kwaadwilligen behoorlijk inventief, net zoals inbrekers in de echte wereld. Bij het afleveren van de site wordt een backup genomen, zodat die kan worden teruggeplaatst.

Hou er wel rekening mee dat alle veranderingen die je zelf nadien aanbracht, kunnen verloren gaan.

De webdesigner kan niet aansprakelijk worden gesteld voor beschadiging door criminelen die de hosting binnendringen.

Enkel de hosting en domeinnaam zijn jaarlijks hernieuwbaar.

De prijs voor wijzigingen of toevoegingen na aflevering van de site of animatie wordt enkel bepaald door het aantal uren werk dat hiervoor nodig blijkt.

Dit wordt meestal vooraf afgesproken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

SEO (search engine optimization) is een wereld apart, maar altijd wordt een ernstige inspanning gedaan om uw site met wat kernwoorden bovenaan te krijgen zonder hiervoor extra te moeten betalen.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van enkele modules of plugins die hier specifiek voor werden ontworpen.

Hou er rekening mee dat er altijd enkele honderden bedrijven hun site met dezelfde kernwoorden ook bovenaan willen zien. Meestal staat hun website er al een tijdje, dus is het niet zo makkelijk om die van zijn troon te stoten.  Maar de nodige inspanningen leveren altijd iets op.

De zoekrobotten slagen er meestal in uw site behoorlijk hoog te ranken.

Uw vraag is nog steeds niet beantwoord? Bel me gerust op voor meer informatie of contacteer me via mail.